0516-850966
VOOR 22:00 BESTELD, MORGEN IN HUISGRATIS BEZORGD VANAF €2514 DAGEN BEDENKTIJD 600+ MERKEN

MAVOM RVS BEITSPASTA SZF 4

OMSCHRIJVING

MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 is een beitsmiddel voor RVS en is geschikt om overnacht te beitsen.

Door na het lassen, de lasnaad en het aangrenzende verkleurde oppervlak met MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 te behandelen, worden alle oxiden verwijderd. Op het blanke roestvaststaal oppervlak kan daarna weer de corrosiewerende chroomoxidehuid gevormd worden.

MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 kan met een lage druk spuit of een handspuit aangebracht worden. Na het aanbrengen blijft het RVS oppervlak goed benat. Hierdoor ontstaat er een gecontroleerde gelijkmatige beitswerking en is kans op droogvlekken klein.

Door MAVOM RVSsproeibeits C. Additive toe te voegen aan MAVOM RVSsproeibeitsgel A4 kunnen eventueel ontstane nitreuze dampen afgebroken worden. Ook ontstaat er een tijdelijke kleur indicatie (paars/rood) van het behandelde oppervlak.

SPECIFICATIES

EAN code
Product nummer M200040_DS2POT4K

TOEPASSING

MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 is een versproeibaar ingedikt beitsmiddel voor het beitsen van RVS.
Het verwijdert verkleuringen, verbrandingsresten en oxidatie op RVS legeringen uit de AISI 300.

GEBRUIK

Reinig de lasnaad voor met een roestvaststalen borstel, om losse oxidelagen en slakresten te verwijderen.
Voeg vlak voor gebruik, 1% MAVOM RVSsproeibeits C. Additive toe aan de MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4.
Breng daarna met een lage druk MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 aan, zodat een gelijkmatige vloeistoffilm ontstaat. De inwerktijd is van vele factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van de dikte van de oxidelaag, het type RVS en de temperatuur (optimaal 18 – 22 oC). Meestal is een beitstijd van ca. 15 minuten tot 1 uur voldoende daarnaast is MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 ook geschikt om overnacht te beitsen. Zorg ervoor dat tijdens het gebruik het oppervlak niet indroogt. Na de inwerktijd het oppervlak grondig naspoelen met een krachtige waterstraal. De MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 wordt onverdund bij kamertemperatuur toegepast.
Indien men het beitsproces wil versnellen kan men de vloeistof tot max. 50°C verwarmen. Afhankelijk van de te verwijderen verkleuring en oxidatie bedraagt de beitstijd 15 minuten tot enkele uren. Meng voor gebruik de MAVOM RVSsproeibeitsgel SZF A4 totdat het product homogeen is.

VEILIGHEIDSINFORMATIE

GEVAAR

  • Giftig bij inslikken.
  • Dodelijk bij contact met de huid.
  • Veroorzaakt ernstige brandwonden en oogletsel.
  • Giftig bij inademing.
  • Giftig bij inslikken en bij inademing

DOWNLOADS