0516-850966
VOOR 22:00 BESTELD, MORGEN IN HUISGRATIS BEZORGD VANAF €1730 DAGEN BEDENKTIJD

ALLE VRAGEN OVER Elboleum Carbolineum Vervanger

€ 124,75

WAT IS DE DROOGTIJD VAN CARBOLINEUM VERVANGER?

Vraag
Wat is de droogtijd van CARBOLINEUM VERVANGER? En kan ik dit proces versnellen?
Antwoord
Omdat er bruine teer in het product zit is de droogtijd langer dan normaal. Deze droogtijd kan hierdoor zeker een week zijn. Aan de ene kant is het juist de bruine teer die een uitstekende bescherming biedt, maar aan de andere kant dus een langere droogtijd behoeft. Er zijn wel droogtijdversnellers (siccatief), maar dienen vooraf het schilderen door het product te worden geroerd.

WAT IS DROOGTIJD VAN HOUTTEER?

Vraag
Hoe lang is de droogtijd van houtteer? Kun je de teerverf ook verdunnen en met welk middel kan dat?
Antwoord
De houtteer heeft inderdaad een lange droogtijd die kan oplopen tot twee weken. Houtteer is van zichzelf behoorlijk stug. Eventueel kunt u de houtteer verdunnen met nafta (CARBOLINEUM VERVANGER), WASBENZINE komt ook in de buurt.

HOUTTEER -OF CARBOLINEUM VERVANGER

Vraag
Beste Werken met Merken, Ik heb een vraag over: HOUTTEER en carbolineum vervanger? Ik wil dit verwerken op een reeds gebeitste schuur, kan dit of kan dit alleen op blank hout gebruikt worden?
Antwoord
Zowel houtteer als Carbolineum vervanger kan op behandeld en onbehandeld hout worden gebruikt. De hechting van beide producten is zeer goed op vrijwel alle ondergronden, ook bitumineuze ondergronden. De houtteer is een stuk dikker dan de carbolineum vervanger. Hierdoor is de houtteer minder makkelijk smeerbaar en blijft deze meer op het hout liggen. Sommige mensen kiezen hier express voor omdat dit meer aansluit bij de gewenste uitstraling. Qua conservatie doen de producten niet voor elkaar onder.

IS STOCKHOLMER-TEER BRUIKBAAR OM VURENHOUT LANGDURIG TE BEHANDELEN?

Vraag
Ik ben bezig met het bouwen van een vijver, waarbij ik als plaat materiaal betonplex gebruik. De zijkanten en diverse palen van vurenhout wil ik langdurig behandelen. 2/3 van het materiaal zit in de grond. Is STOCKHOLMER Teer het juiste product of is er een andere optie?
Antwoord
Met stockholmer teer is het prima te behandelen. Eventueel is CARBOLINEUM VERVANGER ook zeer geschikt Deze carboleum vervanger is alleen in 20 ltr verkrijgbaar, mocht een kleinere verpakking dus wenselijk zijn dan is stockholmer teer het beste.

OUDE SCHRALE HOUTOPPERVLAKTEN BEHANDELEN MET CARBOLINEUM VERVANGER?

Vraag
Ik heb een honderd jaar houten schapen-schuur met een totaal zij-oppervlakte van ca.80 m2. Er heeft al van alles opgezeten: carboleum, teer, bielzenzwart, verf, maar het houtoppervlakte wordt nu bleek en schraal. Welk product kan ik het best gebruiken? Kan ik het aanbrengen zonder de volledige oppervlakte te hoeven schuren en schrapen? En is het ook te spuiten?
Antwoord
Wij raden u aan dan onze CARBOLINEUM VERVANGER gebruiken. Dit is aan te brengen zonder eerst de ondergrond te schrapen etc. Wel eerst even schoonmaken uiteraard. Deze carbolineum vervanger is ook verspuitbaar, maar hiervoor heeft u wel een degelijke spuitbeker en compressor nodig.

IS DE CARBOLINEUM VERVANGER NET ZOALS CARBOLEUM BRUIN/ZWART?

Vraag
. Is dit product net zoals carboleum bruin/zwart of echt zwart?
Antwoord
Het is net als echte carbolineum bruin/zwart (maar wel tegen zwart aan)