0516-850966
VOOR 22:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS GRATIS BEZORGD VANAF €25 14 DAGEN BEDENKTIJD 600+ MERKEN

BOSTIK ARDAFIX STONE

OMSCHRIJVING

Ardafix Stone is na toevoeging van water een gebruiksklare, hydraulisch uithardende dikbedmortel met zeer goede verwerkingseigenschappen. Geschikt voor het plaatsen van diverse soorten natuursteen. De afgebonden lijmmortel is duurzaam bestand tegen vocht, vorstbestendig en geschikt voor vloerverwarming.

EIGENSCHAPPEN

 • Geschikt voor de meeste natuursteensoorten
 • Geschikt voor ongecalibreerd natuursteen
 • Laagdikte van 8 tot 35 mm
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Voor binnen en buiten; wand en vloer

TOEPASSING

Ardafix Stone is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen en leggen van natuursteen, marmer, travertin, vensterbanken, dorpels en vloertegels in een mortelbed van 8 tot 35 mm. Ook geschikt voor het egaliseren van wanden en zetten van wandtegels. Ardafix Stone kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

GEBRUIK

Ondergrond:
De ondergrond moet vast, draagkrachtig, droog en vrij van stof, olie, vet en verontreinigingen of scheidingslagen zijn. Geschikte ondergronden zijn b.v.: beton, cement - en calciumsulfaatgebonden dekvloeren. Calciumgebonden dekvloeren moeten worden geschuurd en dienen vrij van stof en voldoende droog te zijn (restvochtgehalte < 0,5 %). Bij sterk zuigende ondergronden wordt een voorstrijk met Ardagrip Classic geadviseerd. Bij calciumsulfaat gebonden dekvloer moet de primer in 2 lagen aangebracht worden en dient de Ardagrip Classic 24 uur te drogen. In geval van twijfel adviseren wij een proefverlijming. Bij het verlijmen op vloeren met vloerverwarming dient men de richtlijnen van het opwarmingsprotocol voor vloerverwarming aan te houden.

Mengen van de mortel:
Ardafix Stone wordt met schoon leidingwater in een schone kuip klontervrij gemengd. Voor
25 kg Ardafix Stone wordt 3,0 l water in de kuip gegoten. Voor het mengen wordt een mengmachine (ca. 600 toeren/ minuut) geadviseerd. Tijdens het mengen géén extra water toevoegen. Na enkele minuten wordt het water goed opgenomen, waardoor men een goed homogeen mengsel krijgt. Na het mengen 1 minuut laten rijpen. Daarna nog even doormengen.

Verwerking:
Ardafix Stone niet bij temperaturen onder de +5ºC verwerken. Tegels dienen aan de rugzijde te worden voorzien van een dunne laag geschikte mortel. Ardafix Stone wordt van tevoren met de gladde zijde van de tandspaan in een laag op de ondergrond aangebracht. Aansluitend wordt in de verse contactlaag nieuwe mortel aangebracht en met een voor het tegelformaat geschikte tandspaan afgekamd. Eventueel kan dit ook op een traditionele manier worden aangebracht met een troffel. Er mag slechts zoveel ondergrond met de mortel worden voorgelijmd, dat de te verlijmen producten nog in de verse mortel kunnen worden geschoven. De inlegtijd (open tijd) is afhankelijk van omgeving- en ondergrondvoorwaarden. Let op dat buiten en in sterk belaste ruimtes de te verlijmen tegels volvlakkig worden verlijmd. Bij het plaatsen van de tegels dient men rekening te houden met dilataties vanuit de ondergrond(bouwkundige) en men moet bij grote oppervlakken de te verlijmen vlakken om de 50 m² te voorzien van een dilatatievoeg.

ALTERNATIEVEN VOOR BOSTIK ARDAFIX STONE

Bostik Ardaflex Marmor Fast Bostik Ardaflex Marmor Fast
€ 64,50
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Voor wand en vloer.
 • Voor vloerverwarming.
 • Watervast en vorstbestendig.
Bostik Ardaflex Xtrem Bostik Ardaflex Xtrem
€ 56,50
Levertijd 2-3 werkdagen
 • Voor wand en vloer
 • Epoxyhars-lijm DIN 18 156 E
 • Voor keramische tegels en plavuizen
Bostik Ardaflex Multi Bostik Ardaflex Multi
€ 134,95
Op voorraad
 • Gebruiksklaar
 • Zeer goede hechting
 • Universeel inzetbaar