0516-850966
VOOR 22:00 BESTELD, MORGEN IN HUISGRATIS BEZORGD VANAF €1530 DAGEN BEDENKTIJD
vergeelde-lego-blokjes

Maak verkleurde Lego blokjes weer wit

Heeft u na jaren de Lego weer eens tevoorschijn gehaald? Dan is de kans groot dat de witte lego blokjes verkleurd zijn. De reden dat dit gebeurt is hetzelfde als bij alle plastic producten; zonlicht, slijtage en chemische processen zorgen ervoor dat de Lego blokjes vergelen. Gelukkig kunt u deze vergeelde Lego blokjes heel makkelijk weer wit krijgen, namelijk met waterstofperoxide!

 

Waarom waterstofperoxide?

Er zijn verschillende reden waarom waterstofperoxide de beste manier is om vergeelde Lego blokjes weer wit te krijgen. Ten eerste tast het de Lego blokjes niet aan. Ten tweede is het proces heel simpel. Na de blokjes even geweekt te laten hebben is het alleen nog een kwestie van afspoelen, afdrogen en klaar. Ook is waterstofperoxide een effectievere methode dan bijvoorbeeld de blokjes in de afwasmachine doen.

 

Welke concentratie heb ik nodig?

Waterstofperoxide is verkrijgbaar in verschillende concentraties. Waterstofperoxide 3% is de laagste concentratie. Deze kan dan ook veilig onverdund worden gebruikt. Mocht dit niet volstaan om de Lego blokjes weer wit te krijgen dan kunt u ook waterstofperoxide 12% nemen. Dit is de maximale concentratie die na invoering van de nieuwe regelgeving omtrent precursoren voor explosieven nog mag worden verkocht aan particulieren. Waterstofperoxide 35% mag dus niet door particulieren worden aangeschaft.

Reacties